ندای تندرستی

هوای دستگاه تنفسی را داشته باشیم

بسیاری از متخصصان و صاحب نظران طب ورزشی بر لزوم انجام فعالیت های بدنی و بالابردن سطح مقاومت و ایمنی افراد در مقابله با بیماری همه گیر کرونا، تأکید می کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی فرهنگی، این روزها که شیوع بیماری کرونا در کشور فراگیر شده است، تحرک و انجام فعالیت‌های بدنی و ورزشی، تاثیر بسزایی در کاهش استرس و افزایش سطح مقاومت و ایمنی افراد خواهد گذاشت و بسیاری از متخصصان و صاحب‌نظران طب ورزشی بر لزوم انجام فعالیت‌های ورزشی در محیط های کاری و اداری تاکید می‌کنند.
هر ویروسی تمایل به یک قسمت بدن دارد که ویروس کرونا، در همان ابتدا سیستم تنفسی فرد را مختل می‌کند. پس بهتر است بیش از گذشته با بهبود سبک زندگی و انجام فعالیت‌های ورزشی به دستگاه تنفسی خود توجه داشته باشیم.

ورزش و دستگاه تنفس
در زمان انجام فعالیت جسمانی و ورزش، مقدار مصرف اکسیژن اعضای مختلف بدن افزایش پیدا می‌کند و حجم و سرعت جریان خون برای رساندن مواد مغذی و اکسیژن به اعضاء و بافت های مختلف افزایش می‌یابد.

مهمترین اثرات ورزش بر دستگاه تنفس عبارتند از:
با ورزش کیسه‌های هوایی شش‌ها بیشتر باز شده و بازدهی آن‌ها افزایش می‌یابد.
افزایش حجم تنفسی در طول شبانه‌روز، موجب دریافت اکسیژن بیشتر و رساندن آن به اندام‌های بدن می‌شود.
قابلیت دریافت و مصرف اکسیژن بیشتر، موجب می شود کارآیی جسمانی افزایش یافته و دیرتر خسته شویم.

برخی از سازگاری های دستگاه تنفسی با ورزش:
همچنین در اثر تمرینات منظم ورزشی بدن برای تامین سوخت فعالیت به سمت استفاده از چربی (7.0=RER) بجای کربوهیدرات (1=RER) گرویده می شود که باعث کاهش نسبت تبادل تنفسی و در نتیجه کاهش CO2 می شود و این سازگاری نیز تهویه ریوی را در شرایط استراحتی و فعالیت ورزشی زیر بیشینه اندکی کاهش می دهد. بطور کلی حجم جاری در اثر تمرین ورزشی بزرگتر می شود و هوای بیشتری در یک دم عادی وارد ریه ها می شود.
در مجموع بر اثر تمرین، در زمان استراحت و تمرین زیر بیشینه، حجم جاری بزرگتر و تعداد تنفس بصورت چشمگیری کاهش می یابد و هوا، زمان بیشتری در شش ها باقی می ماند.
با توجه به شیوع ویروس کرونا و انجام فعالیت‌های ورزشی در خانه، ورزش پیلاتس یکی از بهترین ورزش هایی است که با تقویت عضلات دیافراگم، تاثیر مطلوب بر عملکرد دستگاه تنفسی می گذارد.

تقویت دستگاه تنفس
تنفس صحیح یکی از اصول مهم در انجام تمرینات پیلاتس است. تنفس عمیق و دیافراگمی باعث می شود سطح انرژی مصرفی بالا رود، چرا که علاوه بر عضلات فعال، عضلات تنفسی درگیر نیز انرژی بیشتری مصرف می کنند.
این تمرینات از طریق بهبود در گردش خون و تنفس باعث مبادله بیشتر اکسیژن بین خون و عضلات در حال فعالیت می شود، اختلاف میزان اکسیژن خون سرخرگی_سیاهرگی را افزایش می دهد و از این طریق توان هوازی را می تواند افزایش دهد.
گردآوری: معصومه فتحعلی زاده
تهیه شده در مدیریت تربیت بدنی

کامران محمدیان
تهیه کننده:

کامران محمدیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *